Nusabi Boston Terriërs

Online bezoekers

We hebben 1057 gasten en geen leden online

afbeelding_rasstandaardDoor hier of op de foto rechts klikken wordt een pdf document geopend. Daarin is een selectie te vinden van de officiële Rasstandaard van de Boston Terriër. Deze is opgesteld door de "Boston Terriër Club of Amerika". Vooral de laatste pagina is erg interessant, omdat daar een stukje wordt verteld over de geschiedenis en het karakter van de Boston Terriër.

(Op deze site wordt verwezen naar PDF-files. Om deze te kunnen lezen heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Indien u hier niet over beschikt, bieden wij u de mogelijkheid deze gratis te downloaden via het Adobe-icoon, welke leidt naar de Adobe-site.)
get_adobe_reader_160x41

De FCI (www.fci.be) heeft uiteraard ook een officiële standaard opgesteld. Onderstaand een stukje (door ons vertaald). Klik hier om de volledige engelstalige standaard te lezen.


ALGEMEEN VOORKOMEN: De Boston Terriër is een levendige, zeer intelligent, gladharige, met korte snuit, compact gebouwd, korte staart, goed uitgebalanceerde hond, gestroomd (brindle), sealof zwart van kleur en gelijkmatig gemarkeerd met wit. De kop is in verhouding tot de grootte van de hond en de uitdrukking geeft een hoog niveau van intelligentie aan. Het lichaam is vrij kort en goed gehoekt, de ledematen sterk en netjes gedraaid, de staart is kort,en is geen elementzo prominent aanwezig dat de hond slecht geproportioneerd lijkt te zijn. De hond geeftde indruk van vastberadenheid, kracht en activiteit, met de stijl van een hoge orde; zijn gangen zijn gemakkelijk en sierlijk.
Een passende combinatie van "Kleur en witte aftekeningen» is een bijzonder onderscheidend kenmerk van een representatieve vertegenwoordiger van het ras.
«Balans, expressie, Kleur en witte aftekeningen» dient bijzondere aandacht te krijgen bijhet bepalen van de relatieve waarde van de algemene uiterlijk op andere punten.
Het kwadratische lichaam van de Terriër van Boston in combinatie met de unieke kenmerken van zijn vierkante hoofd en kaak, en zijn opvallende markeringen hebben geresulteerd in een zeer dapper en charmante "American original": The Boston Terriër.
Bijeen vergelijking vanhonden van elk geslacht, is het enige duidelijke verschil een kleine verfijning inhet geslachtstypevan de teef.

Belangrijke verhoudingen: De lengte van de benen moeten in evenwicht zijn met de lengte van het lichaam om de Boston Terriërzijn opvallende vierkanteverschijning te geven. De Boston Terrier is een stevige hond en moet niethetzij spichtig of grof lijken. Het bot en spier moet in verhoudingstaan tot de grootte en het gewicht van de hond en structuur.

GEDRAG / KARAKTER: De Boston Terriër is een vriendelijke en levendige hond. Het ras heeft een uitstekend karakter en een hoge mate van intelligentie, die de Boston Terriër een onvergelijkbare metgezel maakt.